Gresie scari interioare

Cum sa alegem gresia pentru scari interioare

1-Anthology-Stone_Ambient_Ivory-modExista in lume popoare care detin un adevarat cult pentru decorarea casei si mai ales acorda atentie deosebita alegerii gresiei si faiantei. Tarile din nord, se rezuma la a folosi aceste materiale

decorative doar acolo unde este absolut necesar. Cum la noi in Romania nu exista o traditie privin folosirea gresiei si a faiantei, acese materiale pot face diferenta dintre o casa decorata cu stil si una banala. Cu usurinta o sa se poata observa o casa personalizata, decorata intr-un mod cat mai inspirat si o casa finisata care nu a avut deloc viziune conceptuala. Gresia este destul de importanta, la fel ca si faianta deoarece poate determina substantial estetica pe care o are o incapere. In cazul in care se alege gresia pentru scari interioare in cadrul unui centru SPA sau pentru interiorul unui hotel, aceasta trebuie sa fie extrem de rezistenta, deci trebuie aleasa cu mare atentie. Este recomandat ca placile sa fie foarte dure datorita volumului mare de persoane care intra in aceste cladiri ins adaca este vorba de o incapere rezidentiala, placile pot avea rezistenta redusa.

Tipuri de gresie

PETRAGresia poate sa fie clasificata in mai multe categorii in functie de cateva criterii si cunoasterea acestora de catre client, il poate ajuta sa ia o cat mai buna decizie cand vine vorba de achizitionarea acestor piese pentru decorarea casei.

Gresia poate fi definita ca fiind o roca din nisip cimentat ce a fost tratata la temperaturi inalte pentru a iesi drept rezultat plac rezistente, create pentru a acoperi si proteja podeaua sau orice alt spatiu dintr-o incapere.

Dupa procedeul de obtinere, gresia poate fi de mai multe feluri si anume:

  • Gresie smaltuita. Acest procedeu se obtine printr-o singura coacere dar si printr-o dubla coacere, smaltul obtinut avand rolul de a decora. Acest tip de gresie face parte dintr-o tehnologie nou aparuta si mai poarta denumirea de gresie glazurata. Gresia pentru scari interioare se gaseste intr-o gama variata de modele si culori, astfel casa dumneavoastra o sa arata exact asa cu v-ati dorit.
  • Gresie nesmaltuita. Acest tip de gresie se obtine prin coacere simpla si este perfecta pentru satisface gusturile clasice. In special, aceasta gresie Italia Suceava se recomanda a fi folosita in spatii expuse la socuri.

Dupa locul unde este aplicata, avem urmatoarele tipuri de gresie:

  • Gresie interioara. Acest tip de gresie, indeosebi gresia pentru scari interioare se preteaza pentru o multime de spatii si trebuie aleasa in functie de aspectul pe care doriti sa il oferiti. Gresia pentru scari interioare poate oferi atat un aer rece, la propriu dar si la figurat. Trebuie sa va ganditi ce modalitate de curatere necesita si daca reuseste sa intretina usor podeaua.
  • Gresia exterioara are nevoie la fel de maxima atentie la alegere. Trebuie sa fiti foarte atenti sa fie rezistenta la inghet, la pete si la zgarieturi, neaparat sa fie antiderapanta, si rezistenta la modificari termice si factori chimici ori mecanici ce pot pune sub presiune acest tip de placi exterioare. Aspectul unei gresii de exteriuor este mat, antiderapant si poros, trebuie sa tineti cont de aceste aspecte pentru a bifa toate cerintele dar si pentru a o putea mentine in conditii cat mai bune.

Contacteaza-ne acum!

SUCEAVA STR.GHEORGHE DOJA NR 111
VARIANTA BURDUJENI ITCANI VIS A VIS DE NELU MERCEDES
TEL: 0752 110 119
TEL/FAX: 0230 252119
Mail: ericaceramica@gmail.com

Atunci cand alegeti gresia pentru exterior, este necesar sa alegeti dimensiunea direct prioportionala cu marime spatiului si este necesar sa raportati culoarea la celelalte elemente cu care intra in contact si anume: peluza sau gradina, pereti si usa. Trebuie sa aveti grija sa o asortati echilibrat. Nu este necesar sa folositi rosturi deoarece poate sa fie afectat stratul de fixare, ideal ar fi sa apropiati cat mai mult placile intre ele. Adezivul trebuie sa fie neaparat produs special pentru exterior pentru a face cu fata schimbarilor drastice de temperatura.

Dupa gradul de rezistenta, se gasesc urmatoarele tipuri de gresie:

  • Gresia de tip PEI I sunt recomandate a fi folosite la baile rezidentiale ori la camari, acestea incepand a se deteriora dupa 150 de cicluri de abraziune. Aceste placi suporta numai traficul usor.
  • Gresie de tipul PEI II, rezista pana la 500-600 cicluri de abraziune si suporta un trafic moderat, aceste placi nu se recomanda a fi folosite in holuri, bucatarie sau pe scari.
  • Gresia de tip PEI III, este destul de rezistenta, rezistand pana la 1600 cicluri de abraziune si se incadreaza la categoria care rezista la trafic rezidential intens cum ar fi bucatariile sau holurile.
  • Gresia PEI IV, chiar si dupa 1500 de cicluri de abraziune urmele nu pot fi remarcate, din acest motiv sunt folosite pentru birouri, magazine, prea putin in mall-uri.
  • Gresia PEI V face parte din categoria cu cele mai rezistente placi si se recomanda a fi utilizate in incaperi cu trafic intens cum ar fi mall-uri, banci, piete si altele.

Alte articole pe aceeasi tema:

Gresia pentru scari interioare

Informatii privind plinta pentru gresie din Suceava

Trenduri noi in materie de gresie si faianta Suceava

Gresie si faianta in Suceava pentru baia perfecta

Ce sa iei in considerare cand cumperi gresie si faianta in Suceava

Cum achizitionati cea mai buna gresie si faianta in Suceava

Cum vom alege parchetul pentru casa – parchet lemn masiv Suceava

Cum alegem gresia

EMIL6Mai  inainte de a cumpara gresia trebuie sa va asigurati ca placile cu acelasi cod au trecut si acelasi marcaj pe cutie, este necesar sa verificati acest lucru deoarece nuanta si calitatea trebuie sa fie aceleasi la toata cantitatea pe care o achizitionati. Atunci cand montati gresia Italia Suceava, este recomandat sa  amestecati gresia din mai  multe cutii pentru a uniformiza culoarea.

Cand vine vorba de dimensiune gresiei, principiul este cat se poate de simplu: marimea pe care o au placile trebuie sa fie direct proportionala cu marimea pe care o are spatiul ce urmeaza sa fie acoperit. Sunt bineinteles si cateva exceptii atunci cand este vorba de un design personalizat: placile cu motive geometrice vin mereu cu dimensiuni destul de mici si ofera un ansamblu spectaculor indiferent de care este marimea camerei.

Cum fiecare incapere are specificul sau, gresia neaparat trebuie sa poate pune in valoare aceste caracteristici.

Gresia pentru bucatarie nu ar trebui sa aiba o culoare inchisa, nici sa fie glazurata deoarece aceste caracteristici vor scoate in evidenta petele si amprentele. Ideal ar fi sa alegeti o gresie care sa ofere luminozitate incaperii si perfecta ar fi gresia de culoare deschisa, cat mai simpla, care sa se imbine armonios cu restul detaliilor din incapare. Ideal pentru gresia din bucatarie este si sa aiba calitati antiderapante deoarece traficul este destul de intens.

Gresia pentru baie  trebuie neaparat sa detina caracteristicile anti-alunecare si aceasta poate sa fie montata clasic, in diagonala, tabla de sah sau imbinant mai multe nuante ori se pot compune modele excentrice iar baia neaparat o sa iasa din anonimat.

Gresia pentru hol trebuie sa aiba dimensiuni mici, idealar fi sa fie dreptunghiulara si sa imite parchetul. In acest mod, impactul vizual o sa fie imbunatatit.

Cum sa asortati gresia cu faianta

Luxury_Instinct-Moro-Cream-Amb-01-WebAici, nu exista niste reguli stricte iar materialele nu este necesar sa fie asemenatoare in termeni de culoare ori de textura. In cazul in care gresia este una simpla, puteti alege la nivelul peretilor mici experimente iar daca gresia are o culoare destul de puternica o puteti linisti cu ajutorul faiantei Italia Suceava. Ar fi indicat sa va jucati putin cu dimeniunile si sa imbinati placile mari de gresie cu mozaic de faianta. Nu ar fi deloc gresit si sa imbinati texturile atat timp cat o suprafata ramane mata iar  cealalta lucioasa.

Cum puteti afla care este cantitatea necesara de gresie Italia Suceava

Mai inainte de toate va este necesar sa stiti ce dimensiuni are suprafata pe care doriti sa o acoperiti cu gresie. Este necesar s amasurati lungime si latimea, sa le inmultiti si astfel o sa aflati aria incaperii, este necesar ca gresia sa acopere intreaga suprafata. In functie de ce dimensiune au placile de faianta suprafata aceasta trebuie impartita la dimensiune unei singure placi de gresie, in acelasi mod calculata, si in acest fel o sa rezulte numarul necesar. Pe cutiile acestora o sa gasiti oricum dimensiunile placilor si totodata suprafata pe care o pot acoperi. Ideal ar fi ca intotdeauna sa cumparati mai mult decat aveti nevoie.

Cum urmeaza a fi montata gresia

Cea mai buna solutie este sa optati pentru o echipa de profesionisti mai ales in cazul in care aveti mai multe pretentii deloc banale. Este necesara o imbinare echilibrata a placilor dar si o buna atribuire a produselor adiacente.

Alege o gresie pentru scarile interioare de cea mai buna calitate!

Gresia este folosita atat pentru exterior, cat si pentru interior, deoarece este un produs cu o rezistenta foarte mare in timp si foarte usor de intretinut. Avand in vedere diversitatea acesteia ca forma, textura si nuante, putem sa obtinem un design deosebit pentru locuinta noastra.

Placile de gresie pot sa fie mate sau lucioase, iar alegerea acestora tine de preferintele fiecarui client.

Avand in vedere faptul ca gresia de interior este un material impermeabil, aceasta este potrivita pentru orice tip de incapere.

Criterii de alegere a gresiei

Luxury_Instinct-Moro-Cream-Amb-01-WebDaca ne dorim gresie de o calitate superioara, este indicat sa tinem cont de gradul de rezistenta al acesteia. In functie de rezistenta la abraziune, gresia se imparte in cinci categorii, PEI 1, PEI 2, PEI 3, PEI 4, PEI 5.

Dimensiunea placilor este un alt criteriu de selectie de care sa tinem cont. Marimea acestora trebuie sa fie direct proportionala cu marimea camerei unde se va pune.

Orice camera este decorata dupa un anumit stil. De aceea, gresia trebuie sa fie aleasa in functie de rolul incaperii.

In bucatarie, pentru a conferi senzatia de luminozitate, este de preferat sa achizitionam gresie de culoare deschisa, cu un strat abraziv in plus. Gresia inchisa la culoare va scoate in evidenta petele si amprentele, nefiind potrivita pentru aceasta camera.

In ceea ce priveste baia, gresia trebuie sa aiba caracteristica de anti-alunecare, pentru a nu exista accidente. Fie ca alegem placi de aceeasi culoare, sau imbinam si alte variante, rezultatul obtinut va fi cel dorit.

Placile de gresie au numeroase intrebuintari, spre exemplu putem sa folosim si gresie pentru scarile interioare.

Gresia se va aplica doar de catre o echipa profesionista, pentru a putea fi siguri ca vom obtine rezultatele dorite. Acestia stiu exact ce cantitate de adeviz trebuie sa foloseasca, dar si cum sa imbine perfect placile.

Gresia glazurata este folosita in interior, spre exemplu, in baie sau bucatarie, datorita faptului ca se curata foarte usor si este rezistenta. Aceasta se poate aplica cu sau fara distantiere, distanta dintre placi variaza intre 2 si 5 mm.

In cazul in care placarea cu gresie se face in exterior, atunci se foloseste gresia portelanata, deoarece aceasta este rezistenta la inghet si socuri.

Diferenta dintre gresia glazurata si cea portelanata este data de consistenta stratului de baza. In cazul gresiei glazurate, stratul de baza este din ceramica, iar in cazul gresiei portelanate, din portelan.

In functie de aspect, gresia se clasifica in doua categorii, gresie rectificata si gresie nerectificata.

O placa de gresie rectificata este taiata in asa mod incat muchiile sale sa formeze un unghi drept, pe cand o placa nerectificata nu se modifica dupa procesul de productie.

Emilceramica_Eterna_014 (1)De ce se recomanda placarea scarilor interioare cu gresie?

Scara interioara este, in mod categoric, un element foarte important dintr-o locuinta, care atrage atentia tuturor vizitatorilor. De aceea, decorarea acesteia trebuie sa fie facuta corespunzator.

Dupa cum bine stim, gresia pentru scarile interioare trebuie sa fie glazurata. Utilizand gresia pentru placarea scarilor se pot obtine foarte multe modele, deoarece placile se pot taia si pune in asa fel incat sa rezulte desene geometrice.

Gresia este mult mai rezistenta in timp comparativ cu parchetul, fiind mult mai usor de curatat.

Concluzionand, gresia este un material care se utilizeaza atat in interiorul casei noastre, cat si in exterior, aceasta regasindu-se intr-o gama foarte variata de modele si nuante, pentru a se potrivi oricarui stil. Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa consultati site-ul, unde exista informatii despre tot ceea ce va intereseaza referitor la placile de gresie.

Scurt ghid al gresiei pentru scari interioare

O scara interioara are dublu rol, atat estetic cat si practic, legand doua niveluri intre ele dar in acelasi timp creand si o ambianta anume conform designului de interior care se doreste urmat. Scarile le gasim atat in locuinte, cat si in diverse firme, institutii. In functie de destinatia cladirii si de modul de utilizare a acesteia, va trebui sa gandim si alegerile pentru scarile interioare. Atat din punct de vedere utilitar, cat si estetic, ele fiind de dorit nu doar sa complimenteze designul interior existent dar chiar sa il imbunatateasca. Din fericire datorita popularitatii pe care a capatat-o gresia, e nemaifiind intalnita doar in cazul bailor si al bucatariilor, vom gasi disponibile multe modele din cele mai variate, existand si modele care imita foarte bine lemnul si fiind potrivite pentru multe tipuri de amenajari.

Exista mai multe tipuri de scari interioare, cum ar fi din lemn, fier forjat, inox, din piatra naturala, si in multe cazuri din beton, asupra carora ne vom opri, dupa cum urmeaza.

Avantajele folosirii gresiei pentru scari interioare din beton

Avantajul scarilor de beton este ca ele sunt foarte durabile, fiind astfel potrivite pentru un trafic intens, si se pot acoperi cu diverse materiale, cum ar fi gresie pentru scari interioare sau pot fi vopsite. Gresia va fi mai rezistenta la zgarieturi si la umezeala, de asemenea are si calitati estetice care o fac sa fie des aleasa pentru placarea atat a pardoselilor, dar si a scarilor.

SLIDER_IMMAGINI_PIASEAlegerea gresiei potrivite

Avand in vedere ca gresia urmeaza a fi folosita in interior, vom alege gresia potrivita din gama celor destinate pentru interior. Putem opta pentru placarea cu gresie doar a treptelor, sau de asemenea si a contratreptelor.

Modele de gresie de pe piata ar trebui sa va prezinte normele carora le corespund in urmatoarele categorii: rezistenta la trecere, rezistenta la zgarieturi, rezistenta la alunecare. In functie de caracteristicile de utilizate a scarilor dumneavostra determinati in ce clasa din fiecare din aceste categorii de gresie trebuie sa se incadreze modelul dumneavoastra. De asemenea nu neglijati si capitolul estetic, alegand modelul potrivit stilului incaperii din multitudinea de modele existente pe piata. Puteti alege gresie cu rosturi, care necesita chituire, sau gresie rectificata, care a fost prelucrata suplimentar pentru a avea dimensiunile cat mai exacte si rosturile cat mai mici, aproape invizibile.

Montarea gresiei pentu scari de interior

Primul pas in montarea gresiei pe scari consta in pregatirea suprafetei. Aceasta trebuie sa fie bine curatata de resturi si alte impuritati.

De obicei se incepe cu montarea gresiei pe contratrepte, iar apoi cea de pe treptele potrivite. In functie de modelul de gresie ales, cu rosturi sau fara rosturi, se trece la chituirea rosturilor si apoi curatarea treptelor. Este important sa nu ramana nici un spatiu liber pentru a nu se infiltra apa.

In cazul scarilor se vor monta si profile pentru a impiedica alunecarile. Acestea pot fi montate cu holsuruburi sau cu adeziv. Ele pot avea insa si un rol estetic, in functie de cum decideti sa le integrati cromatic si ca model cu restul gresiei si elementelor.

Cum intretinem gresia?

Unul din avantajele principale ale gresiei este rezistenta sa si usurinta cu care poate fi intretinuta. Chiar si daca ea a fost neglijata o perioada, cu o spalare atenta ea poate fi readusa la stralucirea initiala.

Suprafetele de gresie pentru scari interioare trebuie curatate si aspirate regulat, iar spalarea sa se faca cu o solutie diluata de detergent, ar fi bine ca acesta sa fie unul special pentru gresie si faianta, dupa spalare clatind bine.

Cu cat suprafata este mai abraziva, cu rezistenta la alunecare, cu atat ea va necesita mai multa atentie la curatare, adunand mai multa mizerie.

Pentru curatarea rosturilor, fie folositi solutii speciale de curatare a rosturilor, fie o solutie de apa cu clor, lasand 5-10 minute sa actioneze, urmand ca la final sa clatiti foarte bine cu multa apa.

Contacteaza-ne acum!

SUCEAVA STR.GHEORGHE DOJA NR 111
VARIANTA BURDUJENI ITCANI VIS A VIS DE NELU MERCEDES
TEL: 0752 110 119
TEL/FAX: 0230 252119
Mail: ericaceramica@gmail.com
Posted in:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.