Top 10 scule si accesorii Raimondi Romania pe care orice mester trebuie sa le aiba

Pentru mesterii care se ocupa de gresie si faianta, a obtine o lucrare perfecta este o arta.

Iar pentru a potrivi placile perfecte necesita ani de lucru si maiestrie insa si instrumente bune de lucru care usureaza munca.

 

Iata 10 scule si unelte care te ajuta sa obtii lucrarea perfecta

 

  1. Taietor manual

Este una din sculele de baza fara de care lucrarea nu poate fi realizata. Trebuie sa fie versatil si usor de folosit, incat sa realizeze o taietura perfecta cu doar o mana. Calitatea si precizia taieturii influenteaza aspectul final si necesarul de material. Nu fa compromisuri si alege un instrument de taiat manual de cea mai bina calitate care sa se potriveasca nevoilor tale.

 

  1. Taietor electric

Adesea proiectele necesita rapiditate si perfectiune si o taietura mai precisa si la milimetru. Un taietor electric este esential daca vrei sa faci taieturi fine in diferite tipuri de placi cum sunt cele ceramice sau de portelan si piatra. Ar fi ideal sa nu fie de dimensiuni mari incat sa il poti transporta cu usurinta.

 

  1. Lame de diamant

Alegerea lamelor nu este usoara. In primul rand este important sa cunosti pentru ce se foloseste si daca este pentru taiere umeda sau uscata. Exista modele care le acopera pe ambele. Si modele specializate pentru materiale dure cum e granitul, placile rustice sau refractare si portelanul.

 

  1. Burghiu de diamant

Uneori poti descoperi ca ai nevoie de gauri in placille folosite pentru diversi conectori sau tevi. Gaurirea necesita precizie matematica si unelte de foarte buna calitate pentru a te asigura ca nu crapa intreaga suprafata cand sunt folosite.

 

Un kit de burghie este absolut necesar in trusa de scule a oricarui mester, mai ales daca lucreaza cu materiale dure cum e portelanul.

Alege burghie de diferite diametre care permit perforarea de diferite dimensiuni, in orice tip de material, rapid si eficient, obtinand cele mai bune finisaje.

Ideal ar fi sa alegi un kit care nu face nici mult zgomot si praf.

 

  1. Mixer electric pentru mortar

Este un element cheie al proiectelor, pentru a obtine un mix omogen de mortar, ceea ce te va ajuta pe termen lung in finalizarea lucrarii. Mixerele electrice sunt disponibile in diverse viteze si motoare, pentru mixarea cimentului, adezivilor, vopselei si altor materiale. Ca regula generala este important sa alegi paleta potrivita pentru mixul de material pe care il folosesti.

 

  1. Găleți de cauciuc

Unul din cele mai importante accesorii care adesea este trecut cu vederea sunt galetile de cauciuc. Le poti folosi nu doar pentru a transporta si mixa mortarul dar si datorita faptului ca sunt mai usor de curatat decat alte materiale. Chiar daca mortarul este complet uscat, nu va necesita atat de mult timp pentru curatare decat o galetata de plastic. In plus pot fi folosite pentru transportat alte ustensile si nici nu ocupa prea mult loc.

 

  1. Mistrii

Indiferent de tipul de placi pe care il instalezi, fie ca e vorba de placi de ceramica sau placi naturale, vei avea nevoie sa le fixezi pe suprafata cu mortar pe baza de ciment. Si va trebui sa aplici mortarul corespunzator incat sa il faci sa adere cat mai bine pe podea sau perete.

 

Deci mistriile sunt accesorii foarte importante daca vrei o lucrare curata si profesionala.  De aceea este important sa fie alese in dimensiunile potrivite incat sa acopere atat cat iti doresti de fiecare data.

Alege un model usor dar totusi rezistent pentru a face fata greutatii mortarului. Forma este importanta incat va determina usurinta cu care este aplicat adezivul.

 

  1. Raclete pentru chituit

Chituirea este o etapa la fel de importanta la fel ca celelalte. Fara aceasta, suprafata ar arata nefinisata si inegala. Chitul umple spatiile dintre placi, unindu-le.

Racleta de cauciuc ofera cel mai bun finisaj, dar retine ca in functie de tipul lucrarii si de zona care urmeaza finisata pot exista modele diferite.

 

  1. Dispozitiv de nivelare a placilor

Sistemul de nivelare este folosit pentru a evita uzura placilor si pentru a imbunatati aspectul final. Exista sisteme de nivelare care se pot folosi atat pentru pereti cat si pentru podea si care se pot regla in functie de grosimea placilor

 

  1. Distantiere de placi

Cu mult timp in urma mesterii profesionisti foloseau suruburi si cuie pentru a mentine placile la o distanta stabilita unele de altele in timpul instalarii. Dar din fericire acum exista instrumente profesionale pentru a obtine spatierea perfecta si chiar modele pentru sabloane. Acestea sunt rezistente indoirii si zdrobirii.

 

Un mester profesionist are nevoie de cele mai bune instrumente. Nu tine doar de cat de bun esti pentru a duce o treaba la bun sfarsit si de sculele si uneltele care te ajuta. Astfel vei realiza lucrari de cea mai buna calitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.