Rolul chitului de rosturi Mapei

Suprafetele placate cu gresie si faianta se regasesc in orice locuinta, iar pentru o aplicare cat mai buna a acestora, se recomanda utilizarea unui chit de rosturi cat mai calitativ.

Chitul de rosturi are un rol multiplu, atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Rolul acestuia este de a oferi etanseitate placilor de ceramica, prevenind aparitia fisurilor sau a altor eventuale desprinderi.

Pe langa acest aspect, apa nu se va mai putea infiltra in spatiile dintre placi, mentinandu-se un loc cat mai igienizat si uscat.

In momentul achizitionarii unui chit de rosturi mapei, indicat ar fi sa tinem cont de cateva aspecte. In primul rand, o atentie deosebita se acorda nuantei, pentru a se potrivi cromatic cu placile de gresie sau faianta.

Fie optam pentru o nuanta apropiata sau cream un contrast, pentru un plus de originalitate si stil. Nuantele se regasesc intr-o gama foarte variata, de la gri, maro, negru, crem, pana la tonuri de rosu, albastru sau violet.

Placarea cu gresie nu se face doar in bucatarie si baie, se face adesea si intr-un spatiu exterior. Deci si chitul trebuie sa fie potrivit, pentru a nu se deteriora sub actiunea factorilor de mediu, cum ar fi umezeala, radiatiile solare si schimbarile de temperatura.

Spatiile dintre placi pot avea diferite dimensiuni, de la 6, la 8 sau 12 mm, ceea ce inseamna ca trebuie sa alegem un produs potrivit pentru ceea ce avem noi nevoie.

Suprafetele din baie sau bucatarie sunt zilnic igienizate, folosindu-se solutii dezinfectante puternice, care sa elimine toti germenii. Solutiile pot sa deterioreze si chitul, mai ales daca nu este un produs rezistent si de o calitate superioara.

Orice chit de rosturi mapei se va aplica doar de catre o persoana specializata, pentru a fi siguri ca rezultatul obtinut este unul satisfacator.

Asadar, placarea unui perete sau a pardoselii cu gresie si faianta nu se poate face fara a avea un chit de rosturi adecvat, care sa uneasca placile intre ele si sa le fixeze corespunzator. Adezivul se prepara si se aplica doar de catre o persoana ce detine cunostintele necesare in domeniul constructiilor, pentru a evita orice problema.

Posted in:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.