Faianta Suceava – cele mai bune sfaturi de achizitionare

Odata cu trecerea timpului, foarte multe persoane simt nevoia de o schimbare in casa lor, simt nevoia sa o reamenajeze in asa fel incat sa se potriveasca stilului lor de viata sau pur si simplu simt ca stilul vechi nu ii mai reprezinta. Iar cand vorbim despre modificarea incaperilor din locuinta, reamenajarea baii intra si ea in calcul.

Multi dintre noi ne axam pe schimbarea gresiei si a faiantei pentru un aspect fresh, nou si util.

Cu toate ca exista pe piata de foarte mult timp, alegerea placilor ceramice ideale pentru baie nu este un lucru foarte usor, la indemana oricui, asa cum se poate sa para la prima vedere, insa daca vei citi in continuare articolul, iti va fi mai usor sa te orientezi catre o decizie.

Oricand poti arunca un ochi la faianta Suceava sa vezi ce modele noi au mai aparut si ce simti ca ti s-ar potrivi mai bine, dar mai inainte de acest lucru, iata cateva sfaturi tehnice cu privire la aceasta.

Sfaturi de achizitionare faianta Suceava

  1. Tipul de design interior

Cand alegem placile ceramice este foarte important sa tinem cont de aspectul general al locuintei, astfel incat acestea sa corespunda designului interior dorit. Atunci cand suntem intr-un magazin de gresie si faianta e necesar sa intrebam daca acesta dispune de colectii de gresie si faianta in stilul dorit, de exemplu: Modern, Mediteranean, Provence, Clasic, Rustic, Minimalist etc.

  1. Suprafata mata sau lucioasa?

Placile ceramice care au suprafata mata sau lucioasa tin mai mult de preferintele fiecaruia dintre noi. Chiar si asa, este important sa tinem cont de faptul ca suprafata lucioasa scoate in evidenta petele si amprentele.

  1. Marimea conteaza

Este foarte important sa ne decidem asupra unei marimi corespunzatoare a placilor ceramice. Depinde, bineinteles, de marimea incaperilor in care urmeaza sa fie montate. Daca spatiile in care le putem pune sunt mai generoase, putem folosi formate mai mari ale placilor ceramice.

  1. Produs din lut alb sau rosu?

Important de mentionat este faptul ca placile ceramice alcatuite din lut alb sunt mai rezistente la factori externi, au o absorbtie mai mica a apei decat placile ceramice produse din lut rosu. Placile ceramice produse din lut alb sunt considerate net superioare la capitolul calitate in comparatie cu cele din lut rosu.

  1. Portelanata sau obisnuita

Faianta portelanata, datorita proprietatilor sale tehnice, are o rezistenta sporita la socuri mecanice, din acest motiv aceasta este folosita la placarea podelelor. Placile obisnuite se folosesc doar la placarea peretilor. Faianta portelanata este compatibila cu montarea podelelor calde, dar, in acelasi timp, este rezistenta la inghet.

  1. Tara de origine

Este important sa stim si care este tara de origine, pentru ca Italia si Spania sunt tarile care seteaza trendurile in materie de gresie si faianta. Acestea ofera cele mai originale si neobisnuite colectii. In acelasi timp, placile ceramice produse in aceste tari sunt si unele din cele mai scumpe. Pentru a prinde doi iepuri, calitate si pret, poti opta pentru placi ceramice produse in Polonia. Acestea, de obicei, sunt produse dupa tehnologii moderne si au un pret mai redus.

Ce trebuie sa iei in calcul inainte de achizitionarea faiantei Suceava?

  1. Alege modele care sa fie usor de igienizat

Spatiul care necesita cea mai mare atentie asupra curatarii frecvente este baia. Astfel, placile ceramice pe care urmeaza sa le montezi in baie ar fi bine sa fie unele cu forme destul de simple, care sa permita patrunderea printre imprimeuri a substantelor si a periilor de curatat. In acelasi timp, ar fi bine sa alegi un material mai rezistent pentru gresia sau faianta ta, un material care sa nu se degradeze rapid.

  1. Hotaraste-te pe un anumit design interior

Inainte de a alege placile ceramice ar fi bine sa te hotarasti asupra aspectului general pe care doresti ca locuinta ta sa il aiba.

  1. Cum doresti sa fie suprafata placilor?

Dupa ce te-ai hotarat asupra aspectului general al baii si al culorilor acesteia, trebuie sa te decizi cum vrei sa fie placile ceramice: mate sau lucioase.

Acest aspect este unul ce tine mai mult de preferintele fiecaruia in parte, insa ar fi bine sa tii cont de faptul ca suprafetele lucioase, cu toate ca ofera camerei un sarm aparte, vor fi ceva mai greu de intretinut, pentru ca pe ele se vor vedea toate petele si amprentele.

Asadar, este un moment bun sa achizitionezi faianta Suceava atunci cand ai nevoie de o schimbare in locuinta ta, o schimbare care sa-i redea aspectul proaspat si placut.

Posted in:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.