Sfaturi de ingrijire a parchetului de lemn masiv de Suceava

Atunci cand ai o casa noua sau nou renovata esti atent la tot ce faci. Te uiti la ce ai realizat si esti mandru. Esti mandru si de parchetul de sub picioare. Aceasta este casa ta si acum o poti numi “acasa”. Acasa este locul in care te simti relaxat, linistit, impacat cu tine. Locul in care te destinzi, petreci timp de calitate cu familia ta si in care iti reincarci bateriile pentru o noua saptamana de munca.

Din toate lucrurile pe care le-ai schimbat in casa, esti cel mai mandru de parchetul pe care tocmai l-ai pus pe podeaua casei tale. Ti-ai ales cel mai placut model, cel care ti-a atras atentia si iti place cum se simte sub picioarele goale. Acum trebuie sa afli cum sa ii pastrezi frumusetea cat mai mult timp. Stii cat a durat sa il montezi si nu vrei prea curand sa treci prin acelasi proces chinuitor si obositor, in plus ca nu vrei sa alegi o alta nuanta sau un alt model prea curand. Esti multumit cu parchetul de lemn masiv de Suceava pe care ti l-ai cumparat pentru acasa.

Parchetul este o piesa de mobilier sa-I zicem care necesita o atentie speciala. Aici nu vorbim doar de a nu tranti lucruri pe parchet sau a nu varsa tot felul de lichide pe el. Doar stii si tu ca la soc parchetul poate sari si isi strica aspectul per total sau se umfla si o sa arate mai urat de atat, in plus o sa il simti de fiecare data cand calci pe acea parte de parchet umflat.

Cum ingrijim parchetul casei noastre, laminat sau parchet de lemn masiv de Suceava?

Daca ai parchet laminat care prin definitie rezista la apa, nu incerca totusi sa ii testezi rezistenta cu orice lichid ai la indemana. Sfatul “a nu se varsa apa sau lichide pe parchet” se va mentine pe orice tip de parchet. De asemenea se recomanda sa eviti zgarierea parchetului, trantirea unor obiecte grele pe el sau mutarea mobilei prin impingere. Straturile parchetului se pot rupe si astfel este distrus. Aspectul frumos va fi ruinat si il vei schimba.

Daca nu stiai praful, nisipul, pietricelele sau alte particule abrazive zgarie parchetul si ii dauneaza in timp. Deci, nu merge pe parchet incaltat cu incaltaminte de afara sau in niciun caz cu tocuri ascutite. Mai bine nu mergi cu niciun fel de toc pe parchet, chiar daca este vorba de parchetul de lemn masiv de Suceava despre care stii tu sigur ca este rezistent. Oricat de rezistent ti s-a promis ca o sa fie, mai bine nu ii testa limitele.

Parchetul din lemn masiv cere si el protejare si ingrijire regulata. De exemplu, este recomandat ca sub picioarele mobilierului sa pui bucati de pasla pentru a evita zgarierea acestuia. Dupa cum am scris mai sus, nu merge cu pantofi cu toc pe el. Curata parchetul cu o cantitate mica de apa, iar daca ai scapat apa pe el, sterge repede cu o carpa. Orice pata care apare trebuie eliminata imediat cu un amestec de apa otet si apa in paritate 1:10 sau apa oxigenata simpla.

Posted in:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *