Protectia parchetului de lemn masiv de Suceava

Parchetul este o piesa importanta a casei tale. Este acel lucru pentru care vecinii te felicita sau te invidiaza si te intreaba de unde l-ai luat sau acel lucru pe care musafirii tai nu il suporta. Decizia ta va face diferenta in orice caz. Cu totii ne dorim cel mai frumos parchet, cea mai luminoasa casa, cea mai frumoasa locuinta careia sa ii zicem cu drag “Acasa”.

Multi dintre noi ne documentam foarte mult inainte sa ne cumparam parchetul pentru noua casa sau pentru renovarea unei camere. Este important sa stim care sunt toate tipurile din care putem alege si care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia.

051691_H1027_ST62_Classic_n_5681_02_01_ELFC_HOTEL_560x410pxPentru inceput este esential sa stim ca exista trei tipuri de parchet: mat, lucios, laminat. Cel mat si lucios sunt asemanatoare si punctul foarte este aspectul, pe cand cel laminat are ca punct forte posibilitatea de a rezista la contactul cu lichidele mai mult decat optiunile anterioare.

Cel mai faimos, dar si mai costisitor este parchetul de lemn masiv de Suceava.  Acesta are pe langa aspectul deosebit de frumos, avantajul de fi mai gros, fiind realizat din lemn pur si o mai mare rezistenta la utilizare. Desi cu toate aceste avantaje, acest tip de parchet necesita o atentie si o protejare mai intensa decat celelalte tipuri de parchet.

Sfaturi de protejare a parchetului de lemn masiv de Suceava

  1. Daca ai mobilier greu care este dificil de mutat, ia in consideratie protejarea bucatii de parchet de sub el cu ajutorul unei bucatele mici de pasla puse exact sub picioarele mobilierului.
  2. Nu purta pantofi cu toc sau incaltaminte de afara pe parchet pentru a nu il zgaria.
  3. Atunci cand cureti parchetul foloseste cat mai putina apa.
  4. Daca ai scapat apa sau alte lichide pe parchet, sterge repede cu o carpa moale.
  5. Orice pata poate fi inlaturata cu apa minerala sau apa oxigenata. Daca nu ai niciuna, poti face un amestec de otet si apa in proportii de 1:10.
  6. La spalare sau sterge nu folosi produse cu amoniac.
  7. Nu folosi nici solutii cu ceara pentru ca nu fac altceva decat sa il imbacseasca.
  8. Daca ai spart ceva pe parchet, nu strange cioburile cu matura pentru ca iti vei zgaria parchetul.
  9. Dupa ce speli o zona este bine sa o stergi cu o carpa uscata.
  10. Este recomandat sa iti improspatezi parchetul o data la 2-3 ani deoarece lacul va disparea din cauza razelor ultraviolete si parchetul va parea patat.

Parchetul de lemn masiv de Suceava nu este cel mai usor de protejat, dar aspectul sau deosebit si durabilitatea fac totul mai usor!

Posted in:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *