Gresia pentru scari interioare

Scarile nu au doar un rol utilitar, de acces la nivelele superioare, ele trebuie sa fie de asemenea si integrate din punct de vedere estetic cu restul decoratiunilor din spatiul respectiv, astfel nu ar trebui deloc neglijate atunci cand vine vorba de amenajarea unei incaperi. De obicei, in cazul unei locuinte, lemnul este alegerea preferata atunci cand vine vorba de scari, si de alte spatii cum ar fi living-ul. Si desi lemnul isi are calitatile sale, fiind un material natural, placut, cald, tot mai multa lume incepe sa ia in considerare si avantajele gresiei. Mai ales in cazul unor spatii comerciale, sau e cazare, unde traficul este intens, sau exista apa care ar putea deteriora lemnul, gresia este o alegere mult mai buna.

Gresia ca material este mai rezistenta la zgarieturi, umezeala si pete decat lemnul, iar noile tehnologii de fabricatie au dus la aparitia unor modele extrem de variate si de atragatoare din punct de vedere estetic. Practic orice material care se foloseste la placarea pardoselilor se poate folosi si la acoperirea scarilor, iar gresia nu face exceptie.

O atentie acordata modelului de balustrada potrivit va face ca impreuna cu utilizarea gresiei pentru scari interioare sa rezulte intr-un ansamblu pe cat de inedit si frumos pe atat de practic. Niste balustrade din inox, fier forjat au sticla cu un design interesat si o calitate inalta a materialelor de vor potrivi foarte bine cu scarile cu gresie.

Holurile si scarile fiind zonele cu traficul cel mai intens, alegerea gresiei ca material de acoperire va face ca aceste spatii sa fie mult mai usor de intretinut. Se poate opta pentru placarea atat a treptelor cat si a contratreptelor, sau doar a treptelor, contratreptele putand  sa fie vopsite. Este bine ca montajul sa fie asigurat de catre persoane cu experienta.

Un motiv pentru care persoanele prefera in general lemnul in detrimentul gresiei este ca aceasta din urma este un material rece, insa daca se foloseste un sistem de incalzire sub podea se va asigura confortul necesar, iar astfel optand pentru gresie si la placarea scarilor, se va crea o continuitate cu restul spatiului.

In cazul unei fisuri sau deteriorari a gresiei pentru scari interioare, placa defecta va putea fi inlocuita relativ usor de catre o persoana cu experienta, fara a fi nevoie sa fie inlocuite si restul. Se pot folosi si diverse protectii pentru treapta, din aluminiu, ceramica, sau alte materiale, pentru a proteja muchiile acestora.

Posted in:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *