Cum vom alege parchetul pentru casa – parchet lemn masiv Suceava

Cand vine vorba desprea amenajarea unei case,  finisajul pardoselilor reprezinta  unul dintre cele mai importante aspecte. Varietatea de finisaje din care poti alege este destul de mare iar printre variante se afla: gresie italia suceava, faianta italia suceava, gresie scari interioare, plinta gresie suceava, parchet lemn masiv suceava si altele. Cea mai populara alegere cand vine vorba  de interior este parchet lemn masiv Suceava dar si parchetul stratificat, din considerente estetice dar si datorita confortului pe care lemnul are  capacitatea de a-l oferi. Desi ne limitam doar la aceste doua tipuri, decizia nu este deloc una usoara.

Pentru interioarele ample se foloseste in general parchetul din lemn masiv, si totodata  pentru stilul clasic. Acest tip de parchet se poate realiza din  esente precum stejar, salcam,  frasin sau fag dar se poate realiza si din lemn exotic precum mahon, cires, eucalipt sau stejar brazilian. Printre avantajele pe care le detine acest parchet este rezistenta in timp, o izolare termica foarte buna, nu retine praf ori mucegai si in cazul in care este montat dar si intretinut corect, are in mod practic garantie pentru toata viata. Are intre timp nevoie de o raschetare si de lacuire pentru a-si putea mentine aspectul original dar si pentru a putea fi protejat de infiltranti ce pot sa apara in urma uzurii. Dezavantazul este caracterizat de faptul ca, fiind un material natural, lucreaza in timp si deasemenea la variatiile de umiditate, lemnul poate sa isi modifice dimensiunea.

Daca va doriti sa alegeti un parchet din lemn stratificat,  in functie de numarul de straturi de lemn, parchetul este de mai multe tipuri: parchet dublu stratificat, triplu stratificat sua multistratificat. Aceste straturi sunt lipite  la un unghi de 90 de grade, iar cel superior este realizat din lemn de esenta tare, in timp ce celelalte in general se realizeaza din din brad, pin ori molid. Din acest motiv, la acest tip de parchet nu se poate spune ca “lucreaza in timp”, deci nu isi poate modifica dimensiunea in functie de umiditate la fel de repede precum o poate face un perchet lemn masiv suceava.  Stratul suport are o stabilitate mai buna si o rezitenta mai ridicata fara de celelalte straturi si este realizat dintr-un furnir din aceeasi specie de lemn. Area capacitatea de a oferi o rezistenta ridicata la uzura, o buna izolare termica  si permite instalarea unui sistem de incalzire prin pardosela. Atat un parchet lemn masiv suceava cat si un parchet lemn stratificat se monteaza destul de usor cu ajutorul diverselor sisteme ce ofera imbinari sigure ale placilor, rezistente si aproape invizibile. Parchetul stratificat are posibilitatea de a putea fi raschetat chiar si de 4-5 ori.

Daca detii un living spatios, bine iluminat si cu un decor clasic si elegant ai putea alege o nuanta a parchetului lemn masiv mai inchisa. In niste spatii mici si slab iluminate, cu ar fi holurile, este recomandat de folosit parchet in nuante mai deschise de stejar, alb sau crem. In cazul bucatariilor, sunt de evitat nuantele  foarte inchise si indicat ar fi o culoare intermediara cum ar fi bejul.

Destul de important este sa stiti ca nuantele inchise pentru parchet lemn masiv Suceava sunt potrivite pentru incaperi cat mai mari, bine iluminate si mobilate in stiol minimalist, iar culorile deschise  merg cel mai bine in cazul incaperilor mici cum ar fi dormitoarele, care nu beneficiaza de lumina naturala  ori sunt aglomerate de catre mobilier. Daca spatiile de tip open space fac parte din locuinta dumneavoastra ar fi indicat sa optati pentru acelasi model de parchet lemn masiv suceava sau parchet din lemn stratificat.

In cazul in care va doritiun efect estetic cea mai buna propunere este ca nuanta mobilierului sa nu fie asemanatoare cu cea a parchetului, indiferent de ce incapere este vorba. In cazul unui mobilier alb si pereti intr-o culoare deschisa  puteti opta pentru un parchet cu trei nuante  mai inchise de gri, bej sau crem. Daca doriti ca parchetul sa fie maro inchis, piesele de mobilier trebuie neaparat alese in nuante deschise. Cea mai mare suprafata a unei camere este acoperita de catre pardoseala si pereti astfel, trebuie neaparat sa va setati directia de culoare si gradul de luminozitate.

Posted in:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *